Taloutta suomeksi

Tervetuloa seuraamaan talouden ilmiöitä ja tapahtumia, joita tällä sivulla on tarkoitus tulkita kansantajuisesti suomeksi.

Euroopassa eletään finanssikriisin ja maailmantalouden taantuman jälkeistä velkakrapulaa. Euroalueen reunat rutisevat ja ydin yskii. Yhteinen rahapolitiikka ei kestä hengissä ilman yhtenäisempää finanssipolitiikkaa. Veroja on nostettava, menoja leikattava ja kasvua tuettava. Vaikea yhtälö viisaimmillekin poliitikoille.

Vaihtoehdot ja valinnat ovat tulevien kansanedustajien käsissä, mutta mihin ne on piilotettu? Kaikki puolueet pakenevat vastuuta ja pelkäävät valintojen tekemistä. Edessä ovat vastuuttoman politiikan vaalit, vaikka seuraavalla hallituskaudella päätetään sekä Suomen että Euroopan tulevaisuudesta.

Taloudessa ja talouspolitiikan vaihtoehdoissa riittää paljon tulkattavaa!

Jokke