Kirjat

hillitty-markkinatalous

Hillitty markkinatalous (2016)
Helsingin yliopisto/Docendo, 344 s.

Hillitty markkkinatalous  – Kokoomuksen ja SDP:n talouspoliittinen lähentyminen ja hallitusyhteistyö 1980-luvulla on Suomen talouspolitiikan historiaa käsittelevä väitöskirjani. Se piirtää pitkän kaaren sotien jälkeisestä vastakkainasettelusta konsensushenkiseen korporatismiin, joka hillitsi markkinatalouden tuloa Suomeen.

jokaisen-talous

Jokaisen talous (2016)
Sanoma Pro, 204 s.

Jokaisen talous on uuden opetussuunnitelman mukainen lukion taloustiedon oppikirja. Tekijät: Jouko Marttila, Jouni Similä, Jari Ukkonen ja Laura Vuorela.

Jokaisen maailma (2016)Jokaisen maailma
Sanoma Pro, 204 s.

Jokaisen maailma on uuden opetussuunnitelman mukainen lukion 3. kurssin oppikirja. Tekijät: Juhana Aunesluoma, Jouko Marttila, Titta Putus-Hilasvuori, Jouni Similä

Renewall2016Renewal (2016)
Talent Vectia, 100 s.

Renewal kuvaa strategista uudistumista, johdon sitoutumista ja tulosten mittaamista kovassa kilpailutilanteessa. Toimittajina Maiju ja Kari Kasanen, Tom Lindholm, Jouko Marttila, Risto Pennanen.

Umpikuja

Edelleen umpikujassa – Aika on ajanut työnantajajärjestöjenkin ohi (2015)
Libera, 60 s.

Liberan tutkimusjohtajan Heikki Pursiaisen kanssa kirjoittamani raportti siitä, kuinka aika on ajanut sekä työntekijöiden että työnantajien keskusjärjestöjen ohi.


Kansa kärsii_kansiKansa kärsii, poliitikko porskuttaa 
(2015)
Docendo, 256 s.

Suomen talouden pohja pettää. Estääkö konsensus uudistumisen, vai onko vastakkainasettelu palaamassa politiikkaan? Suomi-neidon sairauskertomus, joka avaa talouspolitiikan ongelmat lähihistorian kautta.

Renewall

Renewall (2014)
Talent Vectia, 128 s.

Renewal kuvaa strategista uudistumista haastavassa toimintaympäristössä.Todellisia tuloksia. Todellisia tarinoita. Toimittajina Heidi Hammarsten, Maiju ja Kari Kasanen, Tom Lindholm, Jouko Marttila, Risto Pennanen.

Jokaisen Eurooppa 001

Jokaisen Eurooppa (2013)
Sanoma Pro, 176 s.

Juhana Aunesluoman, Titta Putus-Hilasvuoren ja Jouni Similän kanssa kirjoittamani EU- ja eurotiedon oppikirja lukiolaisille. Kirja on tarkoitettu yhteiskuntaopin kurssille, mutta sopii kaikille EU- ja euroasioista kiinnostuneille.

Linkki - TaloustietoLinkki – Taloustieto (2011)
WSOY, 177 s.

Jouni Similän, Jari Ukkosen ja Laura Vuorelan kanssa kirjoittamani taloustiedon oppikirja lukiolaisille. Kirjassa tuodaan esiin talous yksilön ja yrittäjän näkökulmasta. Kirja hahmottaa ajankohtaiset taloustapahtumat finanssikriisistä velkaongelmiin.

Judo – tie mustaan vyöhön (2010)
Tammi, 208 s.

Suomen judon pioneerien Kyösti ja Timo Korpiolan kanssa työstämäni ensimmäinen laaja suomenkielinen judo-opas, joka sopii niin vasta-alkajille, kilpailijoille kuin valmentajille. Vastasin kirjan toimittamisesta ja valokuvauksesta.

Joustavan tien kulkijat – puoli vuosisataa suomalaista judoa (2008)
Edita, 155 s.

Suomen Judoliitto täytti 50 vuotta 2008. Kirjassa käydään läpi lajin syntyhistoriaa Suomessa  ja kerrotaan judon keskeisistä järjestövaikuttajista, valmentajista ja kilpailijoista.

Sonera – mitä todella tapahtui (2002)
Arvopaperi, 205 s.

Vuosituhannen vaihteessa Sonera kuului pörssi kurssiraketteihin ja sitten kurjimuksiin. Yhtiö myytiin pilkkahinnalla Ruotsiin ja syyntipukiksi leimattiin toimitusjohtaja Kaj-Erik Relander. Kirja kertoo poliittisesta kähminnästä, vastuunpakoilusta ja Soneran sisäisistä taisteluista.

Järki ja tunteet osakemarkkinoilla (2001)
Arvopaperi, 255 s.

Osakemarkkinoilla kuplat ja romahdukset seuraavat toisiaan. Kirjassa kuvataan sijoittajan epärationaalista käyttäytymistä ja käydään läpi vuosituhannen vaihteen IT-huuman tapahtumia. Satama Interactive (Trainers House) oli silloin kalliimpi kuin Finnair ja YIT yhteensä.

Online-sijoittajan käsikirja (1999)
Arvopaperi, 184 s.

Perustimme ”uuden” Arvopaperi-lehden kesällä  1998. Lukuisat pienet IT-yhtiöt suunnittelivat listautumista pörssiin ja online-kaupankäynti teki tuloaan osakemarkkinoille. Piensijoittajat innostuivat internethuumasta. Kirja opasti lukijansa tekemään osakekauppaa internetissä. Pikaista päiväkauppaa verrattiin veikkaukseen ja vedonlyöntiin.