Euron pelastusbondit hyvin kaupaksi

Euroopan rahoitusvakausväline eli euroalueen pelastusrahasto onnistui lainaamaan markkinoilta helponlaisesti viisi miljardia euroa uutta pääomaa. Kysyntä ylitti moninkertaisesti velkakirjojen tarjonnan ja viiden vuoden lainan korko jäi 2,8 prosenttiin eli vain alle puoli prosenttia Saksan valtionlainoja kalliimmaksi.

Hyvä kysyntä on ensimmäinen rohkaiseva merkki, että euroalueen velkakriisi olisi kärjistymisen sijaan laantumassa. Markkinoilla uskotaan, että poliitikot pystyvät ratkaisemaan rahoitusongelmat ilman euroalueen hajoamista. Pelastusrahaston liikkeelle laskemaa lainaa ostivat nähtävästi julkisten sijoitusrahastojen ja keskuspankkien ohella monet yksityiset rahastot. Pelastusrahaston

Velkakriisin lievästä helpottumisesta kertoo myös Espanjan valtionlainojen koronlasku huippulukemista. Kuvassa kymmenvuotisen lainan korko, joka tosin edelleen nakuttaa yli viittä prosenttia:

One-Year Chart for Spain 10 Year (GSPG10YR:IND)