Fed ei pelkää inflaatiota

Yhdysvalloissa ei pidetä hintojen nousua uhkana taloudelle. Yhdysvaltain keskuspankki Fed päätti pitää ohjauskorkonsa nollan tuntumassa, eikä näe inflaatiopaineita tulevaisuudessa. Raaka-aineiden hintojen noususta huolimatta inflaatio-odotukset ovat pysyneet vakaina ja pohjainflaatio on näyttänyt laskulukemia. Näin inflaatiotilannetta kuvataan Fedin korkolausunnossa:

Although commodity prices have risen, longer-term inflation expectations have remained stable, and measures of underlying inflation have been trending downward.

Euroopan keskuspankin pääjohtaja Jean-Claude Trichet on puolestaan kehottanut keskuspankkeja pitämään inflaatiota tarkasti silmällä. Suursijoittaja George Soros taas lausui maailman talousviisaiden lumileirillä Davosissa, että pieni inflaatio on pelkästään hyvä asia.