Karvisen kirves heilumaan

Mitä mahtaa kertoa Nokian tilasta, että hallitukseen ollaan nostamassa säälimättömänä saneeraajana tunnettu Stora Enson Jouko Karvinen? Metsäjohtajan kirveellä riittää nähtävästi Nokiassa kysyntää. Yhtiön henkilöstömäärä kasvoi viime vuonna 8 800 työntekijällä ja kannattavuus heikkeni.

Karvista pidetään toisaalta myös innovaattorina ja uuden kasvun synnyttäjänä. Kerrotaan, että pörssiyhtiö Vacon sai alkunsa, kun Karvinen siivosi ABB:n tuotantoa Vaasassa. Tehtaalta poispotkitut päättivät perustaa oman firman, josta tuli menestystarina.

Nokian toimitusjohtajan Stephen Elopin pitäisi löytää menestystarinoita Nokian sisältä. Elop ei pystynyt tulosjulkistuksen yhteydessä kertomaan yhtään konkreettista asiaa Nokian strategiamuutoksesta. Hän toisteli itsestäänselvyyksiä kuten muutoksen tarvetta ja Nokian haastajaroolia. Kevään aikana pitää löytää uusi alku. Sijoittajatapaamisessa Lontoossa eivät tyhjät lupaukset enää riitä.

Chart forNokia Corporation (NOK)