Nokia uskoo yhä Symbianiin

Uuden N9-puhelimen julkistamisen rinnalla Nokia kertoi tuovansa markkinoille vielä 10 Symbian-käyttöjärjestelmään perustuvaa laitetta vuoden aikana. Jos Meegolla pyörivä N9 on niin hieno kuin väitetään, miksi se kannattaa vaihtaa Windowsiin?

Nokia N9
Nokia N9 - riittääkö se haastamaan Applen?

N9 on ulkoisesti tyylikäs ja teknisiltä ominaisuuksiltaan vahva laite. Muistia riittää ja akun luvataan kestävän jopa 50 tuntia musiikkia.

”Tämä on Nokialle uuden aikakauden alku”, toimitusjohtaja Stephen Elop hehkutti webcastissa, mutta usko Nokiaan on niin alamaissa, että kovin riemukasta vastaanottoa uusi, puhtaaseen kosketusnäyttöön perustuva älypuhelin ei saanut aikaan.

Uskottavuutta murentaa Nokian poukkoilu eri alustojen välillä. Markkinoiden hyljeksimän Symbianin varaan rakentuvia puhelimia tuodaan markkinoille kymmenen eri mallia ensi kesään mennessä. Sen sijaan Meego aiotaan haudata Windowsin alle. Olisikohan ollut järkevämpää ladata kaikki kehityspanokset Meegoon? Siitä olisi saattanut olla Applen ja Androidin haastajaksi edes väliaikaisesti.

N9 antaa pieniä toiveita Nokian Windows-puhelimen menestysmahdollisuuksista, jos rauta ja muut ominaisuudet saadaan tästä vielä astetta korkeammalle tasolle. N9 on joka tapauksessa sen verran vakuuttava tuote, että Meegosta luopuminen tuntuu entistä hölmömmältä.