Troikka johtoon, eduskunta puoliksi

Pääministerin kielitaito ei auta, jos päätökset jäävät tekemättä. Poikkeusajat vaativat poikkeuksellisia toimia.

Suomen johtoon tarvitaan pian Troikka kuten Kreikassa.
Suomen johtoon tarvitaan pian Troikka kuten Kreikassa.

Hallitus ja eduskunta eivät päättyneellä kaudella pystyneet oikaisemaan talouden syöksykierrettä. Suomi on vajoamassa euroalueen heikoimmaksi maaksi vastuussa olleiden puolueiden päättämättömyyden vuoksi. Erityisen suurina syyllisinä voi pitää kesken kauden hallitusvastuuta paenneita vihreitä ja vasemmistoliittoa.

Koska suomalainen päätöksenteko ei toimi, uuden eduskunnan pitäisi ensi töinään säätä kiireellisenä poikkeuslaki, jonka nojalla järjestettäisiin uudet vaalit. Uuteen eduskuntaan valittaisiin sata kansanedustajaa kahdeksaksi vuodeksi, jotta oman jatkokauden turvaaminen ei estäisi vastuullista päätöksentekoa.

Äänikynnys nostettaisiin kymmeneen prosenttiin. Näin pienet vähemmistöryhmät eivät jarruttaisi yhteiskunnan tulevaisuuden kannalta välttämättömien uudistusten toteuttamista.

Suomeen tulisi nimittää koalitiohallituksen sijasta epäpoliittinen Troikka, johon voitaisiin kutsua esimerkiksi Anne Brunila, Sixten Korkman ja Raimo Sailas. Sen tehtävänä olisi jäädyttää valtion menot kahdeksaksi vuodeksi ja luoda maahan yrittämiseen ja työntekoon kannustava ilmapiiri.

Jokaista uutta lakia ja määräystä kohti pitäisi kumota vähintään kaksi vanhaa. Työn verotusta olisi kevennettävä kaikissa tuloluokissa ja kokonaisveroastetta laskettava vähintään viisi prosenttiyksikköä nykytasosta.