Kupla taitaa taas kypsyä

Facebookin, Twitterin ja LinkedIn’n pörssilistautumisesta liikkuu erilaisia huhuja ja yhtiöiden osakkeilla käydään kauppaa harmailla markkinoilla nouseviin kursseihin. Osakkeet käyvät kaupaksi, vaikka yhtiöiden taloudesta on hyvin vähän tietoa tarjolla.

Nettikeskusteluissa pohditaan myös sitä, voiko Applen kurssi nousta tuhanteen dollariin. Applen markkina-arvo on iPodin, iPhonen ja iPadin ansiosta kymmenkertaistunut 2000-luvulla. Kurssinousun jatkuminen ei ole mahdotonta, mutta pystyykö Apple jatkamaan uusien tuotteiden suoltamista markkinoille entistä tahtia ja kasvattamaan jatkuvasti voittojaan?

Täytyy muistaa, että kilpailijat kopioivat entistä kiivaammin yhtiön tuotteita ja hinnat laskevat. Tuhat taalaa vuoteen 2014 mennessä kuulostaa kyllä tällä hetkellä kuplapuheelta.

Chart forApple Inc. (AAPL)