Palautetta kolumnista

Suomen Pankin pääjohtajavalintaa käsitelleestä kolumnistani tuli paljon henkilökohtaista palautetta pankista ja sen ulkopuolelta. Kiitos kannustuksesta! Tässä joitain poimintoja:

Helvetin hyvä juttu. Täyttä asiaa ja rohkeita ilmaisuja. Eikä edes sanottu asioista niin pahasti kuin voisi; tämähän on vielä diplomaattinen kirjoitus verrattuna siihen, miten asiat oikeasti ovat ja miten niistä voisi sanoa.

Loistava kolumni! Jälleen. Ystävyytesi Liikasen kanssa ei varmaan tästä lämpene, kuumenee kenties.

Hyvä, että muukin media on noteerannut tämän. Nyt tullaan testaamaan poliittisen prosessin toimintaa. Selvittävätkö poliitikot kunnolla, miten asiat ovat vai sallitaanko mikä tahansa toiminta (Liikasen kohdalla). Viimeistään nyt kukaan ei voi väittää, etteikö tiennyt asioiden todellista tilaa tai etteikö olisi vinkattu selvästi.

Olen innoissani siitä, että joku puhuu julkisesti yleisestä suomalaisesta johtamiskulttuurista. Suomen Pankki ei suinkaan ole yksin.

Liikasen reaktio tähän kirjoitukseen taitaa olla tuttu: en sano mitään; no comments. Kuten toteat, Liikasella ei ole koskaan mistään mitään sanottavaa. Mihin sellaista miestä tarvitaan?

Et sitten malttanut olla hiljaa kulmahuoneen herrasta. Hyvä, varmaan tulee keskustelua.

Heikko henkilöstöjohtaminen näyttää olevan monessa paikassa enemmän sääntö kuin poikkeus.

Kommentoikaa vapaasti. Tässä on kyseessä isompi asia kuin yksi henkilö.