Suomalainen Facebook-miljonääri

Ote kolumnistani Arvopaperi-lehdessä, joka ilmestyi tänään:

Mark Zuckerberg perusti Facebookin samana vuonna kuin Google listautui. Yhtiön ensimmäisiä rahoittajia oli pääomasijoittaja Accel Partners, joka laittoi Facebookin vajaat 13 miljoonaa dollaria sadan miljoonan arvostuksella. Vain vuotta myöhemmin, kesällä 2006, Yahoo tarjosi Zuckerbergille miljardia dollaria Facebookin puolikkaasta, mutta sai rukkaset. Kun Microsoft tuli mukaan 240 miljoonalla syksyllä 2007, Facebookin arvo oli 15 miljardia.

Accel Partners myi vajaan viidenneksen osakkeistaan viime syksynä ja tienasi kaupalla 500 miljoonaa dollaria. Facebookin arvo oli silloin noussut jo 35 miljardiin. Accel Partnersilla on siis edelleen miljardeja kiinni yhtiössä, ja Facebookin listautuminen tuo valtavat voitot kaikille alkuvaiheen pääomasijoittajille.

Osa voitoista lankeaa suomalaisiin käsiin.

Kuka suomalainen korjaa potin? Kannattaa lukea Arvopaperista…