Keskusta ja demarit lupaavat eniten

Vaalit lähestyvät, ja tein täysin epätieteellisen selvityksen suurimpien puolueiden lupauksista. Googlen haun perusteella näyttää siltä, että pääministeri joutuu tekemään julkisuudessa eniten lupauksia. Google löysi haulle ”Kiviniemi lupaa” yhteensä 272 000 osumaa.

Hyvänä kakkosena tuli oppositiojohtaja Jutta Urpilainen, jonka lupauksia löytyi 125 000 kappaletta. Valtiovarainministeri Jyrki Katainen lupasi 74 800 kertaa ja perussuomalaisten moottoriturpa Timo Soini 71 500 kertaa. Saa nähdä kuinka hyvin luvut korreloivat petettyjen lupausten kanssa, kun seuraavaa hallitusohjelmaa lähdetään toteuttamaan.

Puolueista ylivoimaisesti kovin lupaaja on keskusta. ”Keskusta lupaa” osumia kertyi 191 000. Poliisi selvittää parhaillaan, kuinka paljon Kehittyvien maakuntien Suomi ja Nuorisäätiö vauhdittivat lupausten määrää. SDP lupaa toiseksi eniten niin kuin oppositiopuolueen pitääkin, yhteensä 103 000 osumaa. Lupausten sisältöä tässä epätieteellisessä tutkimuksessa ei millään tavalla arvioitu, koska sosiaalisessa mediassa määrä  joka tapauksessa korvaa laadun.

Suurimmista puolueista kokoomus ja perussuomalaiset (joka on siis noussut suurimpien joukkoon) lupasivat vähiten. Kokoomuksen lupauksia löytyi 61 000 ja perussuomalaiset lupasivat 55 600 kertaa.