IT-kuplan paluu

Onko internethuuma palaamassa kymmenen vuoden tauon jälkeen? Näin voisi päätellä, sillä amerikkalainen AOL ostaa muutamassa vuodessa verkkomediassa läpimurtonsa tehneen Huffington Postin 315 miljoonalla dollarilla. Kauppa muistuttaa IT-kuplaa, koska silloinkin verkko-operaattorit maksoivat maltaita tappiollisista tai huonosti kannattavista medioista, joilla oli paljon lukijoita.

Huffingtonin suurin voittaja on sen perustaja Arianna Huffington, joka voi marssia nauraen pankkiin. Kaupasta kun maksetaan 300 miljoonaa käteisellä. AOL:n kannalta kaupan mielekkyyttä on vaikea ymmärtää. Huffingtonin sisältö koostuu pääosin muiden medioiden tuottamien sisältöjen kommentoinnista ja blogeista, joiden kirjoittajille ei makseta palkkioita. He ovat lähteneet Ariannen matkaan rakkaudesta lajiin, luodakseen jotain itsenäistä ja uutta valtamedioita vastaan. Kuinka Huffingtonin käy, kun kirjoittajat lähtevät ja sitä mukaa lukijat? AOL tuskin palkkaa kaikkia 3000 bloggaajaa.

Mitä Uuden Suomen bloggaajat, avustajat  ja toimittajat tuumaisivat, jos Niklas Herlin ilmoittaisi huomenna, että nyt tehdäänkin töitä Sanomille? Sitä päivää tuskin tulemme kuitenkaan näkemään.