Kuulumiset Uudesta-Seelannista

Blogikirjoituksissa on ollut taukoa kaukomatkan johdosta. Jarisyttavia matkakokemuksia on tahan mennessa kertynyt. Olimme ajamassa Aucklandista Rotoruan kautta etelaan, kun ystavani Christchurchista lahetti tekstiviestin kysyakseen kuulumisia. Vastasin, etta matka on sujunut hyvin ja kerroin suunnitelmamme muutamalle seuraavalle paivalle.

Pari minuuttia myohemmin ystavani vastasi ja kertoi, etta kaupunkia oli juuri vavisuttanut valtava maanjaristys. Han oli onnekseen kotona kahdeksan kilometrin paassa keskustasta, mutta kaikki tavarat olivat silti putoilleet hyllyilta ja seinat huojuneet.

En oikein meinannut uskoa tapahtunutta ensin todeksi, mutta pian sain lisaa yksityiskohtia keskustan talojen sortumisesta ja muista vahingoista. Ystavani perhe ja tuttavat selvisivat onneksi tuhosta vammoitta.

Tarkoitus on jatkaa viela ensi viikolla Christchurchiin, mista lennamme eteenpain. Toivotaan, etta jarisyttavia kokemuksia ei tule enempaa…