Ydinvoima tappaa vähiten

Ydinvoiman turvallisuudesta suhteessa muihin energiamuotoihin tuli kirjoitettua jo aiemmassa blogissani. Seth Godin on löytänyt vielä vahvempaa näyttöä siitä, kuinka paljon enemmän ihmisiä esimerkiksi hiili tappaa tuotettua wattia kohti kuin ydinvoima.

Deathratewatts

 

 

 

 

 

 

 

 

 

*piste vasemmalla = ydinvoimakuolemat

Yhtä ydinturman uhria vastaa 4000 hiilikuolemaa. Öljyn aiheuttamiin kuolemantapauksiin ei ole laskettu mukaan öljykenttien hallinnasta käytävien sotien uhreja, joita Irakissa ja Libyassa tulee koko ajan lisää.

Säteily on pelottavaa ja yksi ydinonnettomuus järkyttää enemmän kuin ihmiskunnan hidas kuolema ilmaston lämpenemisen ja hiilipäästöjen seurauksena. Hiilivoiman pitkävaikutteisista tuhoista huolimatta sitä ei vastusteta missään yhtä kiivaasti tunteella kuin ydinvoimaa. Ihminen ei toimi rationaalisesti, ei politiikassa eikä taloudessa.