Tieto Nokian jytkystä leviää

Tieto Nokian tuotekehityksen alasajosta näkyy jo Ixonosin ja Digian irtisanomisina. Ammattiyhdistysjohtajilla ja poliitikoillakin näyttää olevan asiasta enemmän tietoa kuin yhtiön omistajilla.

Nokia päätös lykätä oma jytkynsä vaalien yli ei keskustaa tappiolta säästänyt. Nokian oma väki ja koko alihnakintaketju ovat roikkuneet helmikuusta lähtien löyhässä hirressä, mikä on tahrannut Nokian mainetta ja runnellut omistaja-arvoa.

Huomiseen tulosjulkistukseen on ladattu jälleen kerran kovia odotuksia. Jos Stephen Elop ei pysty kirkastamaan yhtiönsä sumuisia tulevaisuudennäkymiä, kurssikurimus jatkuu. Edes odotuksia parempi tulos ei pelasta sijoittajien epätoivolta. Microsoft-yhteistyöstä on lopulta kerrottava jotain kouriintuntuvaa.

Tämä vuosi on käytännössä menetetty, mutta mitä Nokia oikeasti tavoittelee ja odottaa hyötyvänsä Windows Phone -käyttöjärjestelmästä? Nyt pitäisi lyödä lukuja pöytään.