Elop hehkutti, Stadigh osti

Stephen Elop valoi uskoa osakkeenomistajiin Nokian yhtiökokouksessa Helsingissä. Ainakin uusi hallituksen jäsen Kari Stadigh on vakuuttunut yhtiön tulevaisuudesta. Hän osti 100 000 Nokian osaketta.

Stephen Elop piti toimitusjohtajan katsauksen, jonka keskeinen viesti oli murros. Hän vertasi Nokiaa oman elämänsä murroksiin, joihin kuului esimerkiksi kolmosten syntyminen. Isoja murroksia tapahtuu jatkuvasti myös tietotekniikassa, ja niihin Nokia on nyt valmistautumassa.

Elop hehkutti nähneensä Nokian tuotekehityksessä hienoja sovelluksia ja ominaisuuksia, joita ei ole saatu puhelimiin asti. Microsoftin kautta yhtiö saa hänen mukaansa lisää vauhtia.

Uusista hallituksen jäsenistä Sammon kakkosmies Kari Stadigh vakuutti uskovansa Elopin visioihin ja Nokian tulevaisuuteen. Videoviestissään hän kertoi ostaneensa 100 000 Nokian osaketta sitoutumisen merkiksi.

Muutamat yksityissijoittajat hiillostivat hallituksen puheenjohtajaa Jorma Ollilaa, joka ei myöntynyt syytöksiin siitä, että Nokian johto olisi kulkenut viime vuodet unessa. Ollilalta penättiin takaisin myös hallituksen puheenjohtajan saamia palkkioita, mihin Ollila vastasi, että hänen omistamansa yli 700 000 osakkeen arvonlasku tekee kyllä kipeätä.

Omaan kysymykseeni Nokian ja Microsoftin välisestä miljardien dollarien rahaliikenteestä ja tulosvaikutuksista Elop ei vastannut sen tarkemmin kuin aikaisemminkaan. Elopin mukaan kaikkia tekijänoikeuksiin ja tuotekehityspanoksiin liittyviä maksuja ei voi julkistaa lähinnä kilpailusyistä.