Facebookin kasvu hyytymässä

Facebookin käyttäjätilien määrä lähestyy 700 miljoonaa, mutta palvelusta tilastotietoa keräävän Inside Facebookin mukaan kasvu alkaa länsimaissa jo hiipua. Joko ihmiset ovat kyllästyneet kepeisiin tilapäivityksiin ja hupilinkkeihin, vai mistä on kyse?

Facebookilla oli kesäkuun alussa 687 miljoonaa yksityistä käyttäjätiliä, mutta uusia tilejä avattiin toista kuukautta peräkkäin huomattavasti vähemmän kuin kertaakaan edellisen vuoden aikana. Kasvu on edelleen nopeaa niissä maissa, mihin Facebook on tullut viimeksi, mutta muualla palvelu jopa menettää käyttäjiä.

Yhdysvalloissa suljettiin yhteensä kuusi miljoonaa tiliä touko-kesäkuun aikana, mikä on ensimmäinen kerta, kun Facebook kutistuu kotimaassaan.

 

Kanadassa käyttäjämäärä putosi puolitoista miljoonaa ja Euroopassa suunta oli samanlainen. Kasvu oli vielä kovaa Etelä-Amerikassa ja Aasiassa.

Parin kuukauden tilastoista ei kannata vetää liian suoria johtopäätöksiä, mutta Facebookin viehätys voi olla hiipumassa. Se on kasvanut liian suureksi ollakseen enää käyttäjiensä mukavasti hallittavissa. Palvelussa leviävät virukset, yksityisyyden suojaan liittyvät puutteet ja mainonta ovat syöneet Facebookin suosiota, mutta vakavasti otettavaa kilpailijaa sille ei ole syntynyt.

Mistä luulet Facebookin suosion laskun länsimaissa johtuvan?