Tämä on kuultu ennenkin

Talouskomissaari Olli Rehnin mukaan eurokriisi on ratkaistava kymmenessä päivässä tai muuten hukka perii. Kuulostaa kumman tutulta. Miksi poliitikot asettavat itselleen aikarajoja ja ansoja, jotka laukeavat aina markkinoiden myllerrykseen?

Nyt on kymmenen päivää EU-huippukokoukseen. Kreikan velkakriisin alusta lähtien jokaisen huippukokouksen ja valtiovarainministerien tapaamisen alla on luvattu ja vaadittu ratkaisua euron pelastamiseen. Markkinoille on luotu odotuksia, jotka ovat lauenneet toistuvasti pettymykseen.

Luulisi, että kaiken tämän jälkeen poliitikot olisivat oppineet varomaan asettamasta aikaraja-ansoja itselleen. Kymmenen päivän vaatimus on kuultu ennenkin, silloin Rehn puhui tosin vain viikosta. Ja siitä on aikaa yli puolitoista vuotta!

Taloussanomat 24.3.2010