Nokia pysyy pelipaperina

Nokian tulos ei isoja yllätyksiä tarjonnut. Alkuvuodesta niitä voi tulla. Nokia pysyy yhä hyvää osinkotuottoa tarjoavana pelipaperina.

Nokia pysyy suomalaiskomennossa. Toimitusjohtaja Stephen Elop saanee esimiehekseen Risto Siilasmaan.

Nokia puolitti osinkonsa 0,20 senttiin, vaikka yli viiden miljardin kassavaroista olisi ollut varaa jakaa enemmänkin. Viiden prosentin osinkotuotto tuntuu siitä huolimatta kohtuulliselta, sillä osakkeessa on paljon nousunvaraa. Toisaalta Lumian kanssa ei ole siinä tapauksessa varaa epäonnistua.

Nokia säästää sotakassaa kovaan markkinataistoon ennen kaikkea Yhdysvalloissa. Se aikoo upottaa mainontaan ja muihin myyntiponnistuksiin kaikkiaan satoja miljoonia eri puolilla maailmaa. Lumiat ovat saaneet hyvän vastaanoton ja pokanneet monia palkintoja, mutta iPhonen kaltaista uskonnollista hurmaa Nokia ei Microsoftin kanssa synnytä.

 

Risto Siilasmaa on ehdolla Nokian hallituksen puheenjohtajaksi.

Hitaasti kiiruhtaminen eri markkinoiden valtaamisessa saattaa onnistua. Nokialla on pian tarjota älypuhelimia miltei jokaiseen hintaluokkaan, mutta sitä ennen vanha peruspuhelinten Symbian-sukupolvi sulaa alta.

Sulamisnopeus saattaa olla yksi alkuvuoden yllätys, joka painaa yhtiön tuloksen hetkellisesti tappiolle. Sitä varten on hyvä pitää rahaa kassassa.

Toinen iloisempi yllätys olisi Lumian kiipeäminen kevään aikana myydyimpien älypuhelimien listalle Yhdysvalloissa. Silloin osinkotuoton päälle alkaisi kertyä kunnon arvonnousua.

Kolmas yllätys saattaisi olla jonkun kilpailijan, Samsungin tai Applen, ostotarjous Nokiasta. Epävarmuustekijöitä on paljon, mutta osake on edelleen sen verran edullinen, että osinkoja tarjoavasta arpalipusta kannattaa pitää kiinni.