Autoverosta riittää kiivailua hallituksen loppukaudeksi. Liikenne- ja viestintäministeri Anne Bernerin liikennekaari veisi Suomen liikenteen digitalisaation eturintamaan, mutta suunnitelma on yhtä epäselvä kuin soteuudistus.
Brexit lisää epävarmuutta Britannian taloudessa. Pääministeri Theresa May on luvannut aloittaa eroneuvottelut EU:n kanssa maaliskuun loppuun mennessä. Useat pankit ovat siirtämässä pääkonttoreitaan Lontoosta euroalueelle säilyttääkseen EU-passinsa.
Celsius-mittareille on käyttöä, kun sään ääri-ilmiöt yleistyvät. Lämpötilan vaihtelu voi olla jopa kymmeniä asteita parissa vuorokaudessa. Ilmastonmuutos etenee.
Donald Trump on onnistunut luomaan valtavia odotuksia Yhdysvaltain talouden noususta. Trumpin politiikka on vaikeasti ennustettavaa, mikä tekee markkinamuutoksista jyrkempiä kuin Barrack Obaman aikana.
Euroalueen pankkikriisi syvenee, vaikka Italian valtio pelasti Banca Monte dei Paschi di Sienan. Järjestelmä horjuu edelleen myös Espanjassa ja Portugalissa. Ranskan ja Saksan vaalit vaikeuttavat euromaiden päätöksentekoa. Korkoero Yhdysvaltain ja euroalueen välillä syvenee ja euro heikkenee.
Fed eli Yhdysvaltain keskuspankki joutuu olemaan varpaillaan Donald Trumpin talouspolitiikan kanssa. Korot nousevat, jos Trumpin elvytys nostaa talouskasvun yli kolmeen prosenttiin edes hetkellisesti. Ohjauskorkojen nousu pysyvästi yli 1,5 prosentin tasolle tuntuu epätodennäköiseltä.
Guggenheim kuopattiin vuosien kiistelyn jälkeen. Parkkipaikan tilalle Helsingin Eteläsatamaan pitäisi löytää sekä suomalaisia että ulkomaalaisia kiinnostavaa aktiviteettia.
Hassan Rouhani on yrittänyt tuoda Iranin takaisin kansainväliseen yhteisöön. Suhteet Yhdysvaltoihin joutuvat uudestaan testiin, jos Donald Trump aikoo pitää sanansa ja ryhtyä purkamaan Iranin kanssa tehtyä ydinsopimusta.
Isis on kärsinyt tappioita Syyriassa, mutta terroristijärjestö muuttaa muotoaan ja pystyy yhä soluttamaan jäseniään länsimaihin tekemään tuhoisia iskuja.
Japani on elvyttänyt talouttaan pian neljännesvuosisadan ilman merkittäviä tuloksia. Velkaa ja vanhuksia on enemmän kuin koskaan, eikä suunnanmuutosta ole näkyvissä.
Keskustan kannatus Suomessa on säilynyt vakaana hallituksen kompastelusta huolimatta. Kuntavaaleissa puolue joutuu todelliseen testiin, mutta veret seisauttavaa tappiota on tuskin tulossa.
Luottamus Suomen talouden toipumiseen on vahvistunut, mutta työttömyys piinaa edelleen. Ihmisten saaminen töihin tavalla tai toisella pysyy poliittisella agendalla. Vastikkeettomien tukien maksaminen kyseenalaistetaan entistä voimakkaammin.
Marine Le Pen aiheuttaa värinää Ranskan presidentinvaaleissa keväällä, mutta maltillisen oikeistolaisen François Fillonin uskotaan voittavan.
Nokia palaa tuotemerkillään matkapuhelinmarkkinoille. Yhtiön todellinen kasvu siintää silti vasta vuosien päässä, kun 5G-verkot alkavat yleistyä.
Osakemarkkinat ovat nousseet vuodesta 2009 lähtien. Korjausliike alaspäin tulee, kun odotukset Yhdysvaltain talouden noususta eivät toteudu yhtä ruusuisina kuin sijoittajat näyttävät nyt uskovan.
Pankkitoiminta on murroksessa. Uudet finanssi-innovaatiot ja joukkorahoitus haastavat perinteiset pankit, jotka etsivät kasvua muilta aloilta kuten terveysbisneksestä, lääkejakelusta ja liikenteestä.
Qatar on saanut järjestettäväkseen vuoden 2019 yleisurheilun ja 2022 jalkapalloilun maailmanmestaruuskisat. Qatarin sanotaan ostaneen kisat FIFA:n että IAAF:n johdolta. Urheilun läpimätä lahjonta- ja dopingkulttuuri pysyvät otsikoissa.
Recep Tayyip Erdogan käyttää diktaattorin valtaa Turkissa. Maa näyttää lähentyvän EU:n sijasta Venäjää aiemmista kiistoista huolimatta. Pakolaispolitiikalla Erdogan painostaa EU:lta etuja itselleen.
Syyrian sota jatkuu tulitaukoyrityksistä huolimatta. Kriisistä tulee Donald Trumpin ja Vladimir Putinin suhteiden koetinkivi.
Tuloerojen kasvu huolestuttaa, vaikka Suomessa tuloerot ovat kaventuneet, eikä merkkejä rikkaiden rikastumisesta ja köyhien köyhtymisestä ole tilastoista luettavissa.
Ulkomaankauppa kasvaa hitaasti, koska Suomessa valmistetaan pääasiassa investointihyödykkeitä. Niiden kysyntä kasvaa vain, jos talous kasvaa. Suomen pitää lisätä vientiin kelpaavien kulutustavaroiden ja palveluiden tuotantoa.
Vaihtoehto Saksalle haastaa Angela Merkelin Saksan vaaleissa ensi syksynä. Merkelin maahanmuuttomyönteisyys on kokenut takaiskun toisensa jälkeen ja kristillisdemokraatit ovat kiristäneet linjaansa. Siitä huolimatta uuden puolueen kannatus riittänee valtiopäiville nousuun. Poliittinen vastakkainasettelu Saksassa kiristyy.
Xi Jinping on lujittanut valtansa Kiinan johdossa. Kiinan asema talousmahtina kasvaa edelleen, mutta velkakuplan paisuminen uhkaa vakaata kehitystä.
Ylilyönnit politiikassa ja sosiaalisessa mediassa kasvavat edelleen. Ääripäät etääntyvät, mikä tekee yhteisten asioiden hoitamisesta entistä vaikeampaa. Politiikka ei enää houkuttele päteviä ihmisiä.
Zinedine Zidane luotsaa Real Madridia kohti Mestareiden liigan voittoa.
Å-kirjain esiintyy pakkoruotsissa, joka herättää tunteita ja somekohuja tulevinakin vuosina.
Änkyröinti Suomen politiikassa jatkuu. Hedelmällistä keskustelua Suomen suunnasta ei synny, kun kaikki aloitteet tyrmätään tunnepohjalta, eikä kukaan suostu tinkimään saavutetuista eduista.
Öljyn hinta voi nousta, kun tuotantoa rajoitetaan, eikä nykyinen hinta vielä riitä lisäämään liuskeöljyn tuotantoa Yhdysvalloissa. Toisaalta liusketuotanto hillitsee öljyn hintaa, joten kovin suurta nousupiikkiä ei pitäisi tulla.