Nokian yllättävä nousu

Nokian osakekurssi nousi tänään reippaasti, vaikka pörssi oli muuten alavireinen. Helsingissä kurssi päätyi yli neljän prosentin nousuun. Kotimainen talousmedia ei Nokian yllättävää markkina-arvon kasvua juuri analysoinut, joten täytyi itse kaivella, mistä moinen johtui.

Ainoa selittävä tekijä löytyy ehkä seuraavasta Dow Jonesin uutisesta: ”Nokia Siemens Networks on kehittänyt uuden älypuhelinten tiedonsiirtoa tehostavan Smart Resource Adaptation -ohjelmiston”. NSN:n mukaan uusi ohjelmisto viisinkertaistaa GSM-verkkojen älypuhelinkapasiteetin.

NSN:n johtaja Prashant Agnihotrin mukaan älypuhelinsovelluksia välittävä pakettidata syö nykyään jo puolet langattomien verkkojen kapasiteetista. Nykyiset ohjelmistot eivät käsittele paketteja riittävän tehokkaasti.

Jos uusi ohjelmisto lisää luvatulla tavalla mahdollisuuksia kasvattaa mobiilipalveluita, niin Nokialla voi olla ainakin yksi ässä NSN:n hihassa. Ohjelmiston pitäisi olla saatavilla vuoden toisella neljänneksellä.