Tässä tulee virkamieshallitus

Suomen hallitus on ollut muodostamisestaan saakka moniongelmainen, mutta SDP:n sisäinen hajaannus ja eurovaalit tekevät siitä täysin toimintakyvyttömän. On siis aika nimittää virkamieshallitus, joka saneeraa talouden vuodessa kuntoon.

Linda Liukas - virkamieshallituksen opetusministeri?
Linda Liukas – virkamieshallituksen opetusministeri?

Pääministeri Raimo Sailas 
Sailas on kylmien totuuksien ja kuumia tunteita herättäneiden leikkauslistojen mies. Hän tietää, mitä tekee, jos vain pääsee tekemään, mitä tietää. Omat syöpähoidot ovat todennäköisesti kirkastaneet sen, mikä suomalaisessa hyvinvointivaltiossa on säilyttämisen arvoista.

Valtiovarainministeri Sixten Korkman 
Korkman tuntee kotimaan ja EU-tason raha- ja finanssipolitiikan paremmin kuin kukaan toinen suomalainen. Sovittelunhaluinen diplomaatti, joka ei kaihda suoraa puhetta tai vaikeita päätöksiä.

Elinkeinoministeri Björn Wahlroos 
Nalle on suomalaisen veronmaksajan paras ystävä. Hän on tuottanut valtiolle sekä henkilökohtaisesti että Sammon kautta enemmän tuloja kuin muut valtion omistamat yhtiöt yhteensä. Nalle pistäisi valtionyhtiöissä pääomat tuottamaan ja näyttäisi kirvestä umpeen kasvaneelle valtiontukiryteikölle.

Työministeri Juhana Vartiainen 
Vartiainen kävi Ruotisissa katsomassa kuinka kansalaiset saadaan tekemään töitä. Hänen ohellaan monet muutkin ihmettelevät, miksi valtio tukee verovaroin suomalaisten kotona makaamista, kun samaan aikaan ulkomailta rahdataan bussikuskeja, siivoojia, tarjoilijoita ja muita palveluammattilaisia. Vartiainen laittaisi suomalaisen työn tuottamaan. Varhaisen iltapäivän ruuhkat pääkaupunkiseudun poistumisväylillä vähenisivät sivutuotteena.

Ympäristöministeri Anne Brunila
Brunila on taloustieteilijä, jolla on kokemusta käytännön liike-elämästä. Hän tuntee sekä teollisuuden energiatarpeet että tuotannon. Anne toisi tolkkua Suomen ja EU:n sekavaan ja kalliiseen energiapolitiikkaan. Pian Suomeen kannattaisi taas investoida.

Puolustusministeri Juhani Kaskeala
Entinen puolustusvoimien komentaja tuntee ja tietää armeijan tarpeet. Sotilaalliset jännitteet Suomen naapurustossa ovat kasvaneet, eikä Suomella ole varaa jäädä tuleen makaamaan.

Sosiaali- ja terveysministeri Aki Lindén
Helsingin ja Uudenmaan sairaanhoitopiirin toimitusjohtaja Aki Lindén tietää miten voidaan järjestää sekä maailman paras erikoissairaanhoito että hyvin toimiva perusterveydenhuolto. Sosiaali- ja terveydenhuollon kokonaisuudistus onnistuisi parhaiten, kun Lindén saisi diktaattorin valtuudet sen toteuttamiseen.

Opetusministeri Linda Liukas
Linda on saanut maailman tytöt koodaamaan. Hän pystyisi tuomaan suomalaisen koulujärjestelmän 2000-luvulle ja hankkimaan sille kansainvälisen rahoituksen.

Vapaa-ajanministeri Paavo Arhinmäki
Paavo saa ainoana nykyministereistä jatkopestin. Hän on paras tuki, mitä valtio voi medialle levikinedistämiseen tarjota.